Politikk

Kim Jong-uns nummer to sparket

Hwang Pyong-so, som er Nord-Koras øverste militærpolitiske mann og som ble regnet som Kim Jong-uns nummer to, har fått sparken, bekrefter myndighetene.

Kim Jong Un - Foto - AP

Kim Jong Un - Foto - AP

Artikkel av: NTB
9. februar 2018 - 11.46

Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA bekreftet fredag at Hwang har fått sparken. Bekreftelsen kom etter meldinger i sørkoreanske medier om at han skal ha blitt sagt opp fra sin stilling på grunn av korrupsjon.

KCNA oppgir ingen begrunnelse for avsettelsen av Hwang, men den ble bekreftet i en artikkel som byrået skrev om torsdagens militærparade i Pyongyang. Der ble forsvarsminister Kim Jong-gak omtalt som visemarskalk og militær leder for det mektige politbyrået, en stilling som til nå har tilhørt Hwang.

Kim Jong-gak rykker dermed opp som Kim Jong-uns nummer to og overtar ansvar for landets forbindelser til Sør-Korea, et felt som har tilhørt Hwang.

Ifølge sørkoreansk etterretning har Hwang fått sparken etter en inspeksjon på hans kontor, og han er blitt sendt til kommunistpartiets utdanningsanstalt for videreutdanning, heter det i meldingen fra sør. Sørkoreanske medier skriver at det konkret dreier seg om at Hwang er avsatt for å ha tatt imot bestikkelser.

(©NTB)