Politikk

Listhaug bekymret for Borgarting

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun ser med stor bekymring på den lange saksbehandlingstiden i Borgarting lagmannsrett. Høyre vil rydde opp.

Artikkel av: NTB
7. februar 2018 - 06.08

Tirsdag slo flere alarm om lang saksbehandlingstid i Borgarting lagmannsrett. Direktør Mari Fjærtoft Trondsen i Borgarting sa til Aftenposten at utviklingen rammer både straffesaker og sivile saker hardt.

Listhaug (Frp) sier til avisen at hun er bekymret over situasjonen.

– At en rettssak blir behandlet innen rimelig tid er helt sentralt. Jeg er selvfølgelig positiv til tiltak som kan effektivisere saksbehandlingen i Borgarting. Internt engasjement og endringsvilje i domstolen vil jeg gjøre det jeg kan for å støtte opp om, sier hun.

Listhaug sier domstolenes budsjett for 2018 er styrket. Samtidig viser hun til at det er Domstoladministrasjonen (DA) som fordeler ressursene som bevilges til domstolene. Dermed er det DA og den enkelte domstolen som må ta stilling til de konkrete tiltakene.

Justisministeren sier departementet arbeider med en ny straffeprosesslov hvor de blant annet må vurdere reglene for hvilke saker som skal henvises til ankebehandling.

Justispolitisk talsperson Peter Frølich i Høyre sier arbeidet med å redusere saksbehandlingstiden startet allerede i årets justisbudsjett, og det kommer mer.

– Denne situasjonen skal vi rydde opp i, sier han.

(©NTB)