Politikk

Merkel: – Omfattende uoverensstemmelser

Statsminister Angela Merkel sier det er mange politiske uenigheter som må avklares før en ny tysk koalisjonsregjering er klar.

Angela Merkel. (AP Photo/Matthias Schrader)

Angela Merkel. (AP Photo/Matthias Schrader)

Artikkel av: NTB
3. februar 2018 - 10.33

Det blir diskusjoner helt til målstreken, sa Merkel fredag da forhandlingene om den såkalte storkoalisjonen var på vei inn i det statsministeren omtaler som en avgjørende fase.

– Det gjenstår fortsatt en rekke svært viktige uoverensstemmelser – vi har en enorm jobb foran oss, sa Merkel med henvisning til områder som flyktningpolitikk, arbeidsmarkedet og helsevesenet.

– Jeg håper vi lykkes, men som sagt så er ikke problemene løst ennå.

Merkel klarte ikke å sikre noe klart flertall i valget i september i fjor, og siden den gang har den politiske situasjonen i landet vært uavklart, blant annet fordi det høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD) sanket millioner av stemmer fra de store partiene.

Den kristendemokratiske statsministeren vendte seg først til småpartiene Fridemokratene og De Grønne, men de samtalene førte ikke fram. Da gikk hun igjen til den tidligere koalisjonspartneren, sosialdemokratiske SPD. Etter sonderinger i januar, gikk de to store partiene inn for å forhandle om en koalisjonsregjering.

(©NTB)