Politikk

- Misfornøyde ansatte kan være et mål for fremmede makter

Misfornøyde ansatte kan være et mål for utenlandske etterretningstjenester, ifølge norsk sikkerhetsekspert. 

PST i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

PST i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

Artikkel av: NTB
3. februar 2018 - 10.34

Denne uka fortalte PST at vi alle kan være et mål for fremmede makter som vil skaffe seg informasjon. Men noen er mer utsatte enn andre, mener Mahmoud Farahmand, sikkerhetsekspert i rådgivningsselskapet BDO.

Farahmand, som også er tidligere etterretningsoffiser, mener at mennesker som er misfornøyde på jobben er lettere å rekruttere som agenter for fremmede makter.

– Misfornøyde ansatte, såkalte insidere, kan være mål. Folk motiveres også av anerkjennelse eller penger. Det er i tillegg enklere å utsette folk for press dersom de har trådt feil og noen har lagt merke til det, sier Farahmand til NRK.

Tirsdag la PST fram etterretningstjenestens åpne trusselvurdering. I rapporten ber PST ansatte i utsatte bedrifter om å være på vakt dersom en kollega, kontakt eller bekjent etterspør sensitiv informasjon som ikke er en naturlig del av vedkommendes arbeidsportefølje.

(©NTB)