Politikk

Representantenes hus har godkjent nok et midlertidig budsjett

Representantenes hus har godkjent et midlertidig budsjett for å finansiere det amerikanske statsapparatet, slik at offentlig sektor ikke må stenge fredag. 

Donald Trump. AP Photo

Donald Trump. AP Photo

Artikkel av: NTB
7. februar 2018 - 05.58

Forslaget er sendt til Senatet, som kan gjøre endringer å sende det tilbake, men både Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, og Republikanernes leder i Senatet, Mitch McDonnell, sier de er i ferd med å få på plass en løsning.

Uttalelsen fra de to senatorene kom kort tid etter at USAs president Donald Trump sa det vil være verdt å stenge ned offentlige etater igjen, dersom Kongressen ikke får på plass en ny immigrasjonslov.

Har penger til torsdag

23. januar signerte Trump et vedtak som sikrer finansiering av offentlige utgifter fram til 8. februar, etter at flere hundre tusen offentlige ansatte ble sendt hjem fra jobb uten lønn og flere etater måtte stenge ned. Ettersom vedtaket kun er midlertidig, må demokratene og republikanerne fortsatt bli enige om statsbudsjettet for 2018.

Stridens eple er det vanskelige temaet om ulovlig innvandring. Som betingelse for å stemme for en budsjettforlengelse, krever demokratene at republikanerne åpner for at 800.000 unge som ble brakt til USA ulovlig som barn, får bli i USA, gjennom det såkalte DACA-programmet.