Politikk

Trump: – Fullstendig renvasket av notat

President Donald Trump hevder at det mye omtalte «notatet» i USA fullstendig renvasker ham fra Russland-anklagene. 

Artikkel av: NTB
4. februar 2018 - 08.20

– Men den russiske heksejakten fortsetter og fortsetter, skrev Trump på Twitter lørdag.

Notatet presidenten omtaler, er laget av republikanere i Representantenes hus. Det anklager FBI og det amerikanske Justisdepartementet for å ha opptrådt kritikkverdig da de ba om lov til å overvåke en tidligere medarbeider av Trump.

Dokumentet dreier seg i hovedsak kun om en liten del av den såkalte Russland-granskingen. Amerikanske etterretningsorganisasjoner er overbevist om at Russland forsøkte å hjelpe Trump i valgkampen i 2016. Spesialetterforsker Robert Mueller og flere Kongresskomiteer forsøker å finne ut om det foregikk noe samarbeid mellom russiske myndigheter og Trumps medarbeidere.

Både Trump og regjeringen i Russland har avvist at det eksisterte noe slikt samarbeid.

(©NTB)