Politikk

USA ønsker dialog med Taliban

USAs viseutenriksminister sier amerikanerne fortsatt ønsker samtaler med Taliban, til tross for at president Trump har utelukket dette i nærmeste framtid.

Donald Trump. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Donald Trump. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Artikkel av: NTB
7. februar 2018 - 06.05

Viseutenriksminister John Sullivan sa dette til Senatets utenrikskomité da han returnerte til USA etter et besøk i Kabul. Han fortalte at de afghanske lederne «støttet vår fremgangsmåte», og lovet å legge forholdene til rette for å få Taliban til forhandlingsborder.

– Vi håper også Pakistan vil bidra til å overbevise Taliban om å inngå fredssamtaler, sier viseutenriksministeren.

Da president Donald Trump la fram Afghanistan-strategien sin i august, sa han at han holdt døren åpen for forhandlinger med Taliban. Men etter angrepene i Kabul i januar, hvor over 100 mennesker ble drept, har han sagt at forhandlinger er uaktuelt.

– Vi vil ikke forhandle med Taliban. De dreper uskyldige mennesker. Det vil kanskje finnes rom for samtaler på sikt, men det er lenge til, sa Trump.

Da Sullivan ble konfrontert med Trumps ståsted, sa han at uttalelsen var en reaksjon på de grufulle handlingene som fant sted.

– Store deler av Taliban er ikke interessert i å forhandle, og det kan ta lang tid før de klare for forhandlinger. Men noen grupper har en plass ved bordet, sa Sullivan.

(©NTB)