Politikk

Iran: Sparking av Tillerson betyr at USA vil bryte atomavtalen

Foto: NTB/Scanpix.

Foto: NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
14. mars 2018 - 16.42

Iran er overbevist om at fjerningen av Rex Tillerson som utenriksminister betyr at USA vil trekke seg fra atomavtalen.

– USA er fast bestemt på å trekke seg fra avtalen mellom Iran og vestlige land, og endringen i utenriksdepartementet ble gjort med dette for øyet. Det var i hvert fall en av grunnene, sier Abbas Araghchi til det statlige nyhetsbyrået ISNA.

President Donald Trump kunngjorde tirsdag at Tillerson blir erstattet av CIA-sjef Mike Pompeo, som ventelig vil følge en hardere linje overfor Iran.

Trump selv har ved flere anledninger hamret løs på atomavtalen som han synes er noe av det verste USA er gått med på. I henhold til avtalen går Iran med å stanse sitt atomprogram mot at de internasjonale sanksjonene blir myket opp.