Politikk

Trump dropper tollen hvis..

Trump åpner for å droppe den omdiskuterte tollavgiften på stål og aluminium.

Donald Trump. (AP Photo/Evan Vucci)

Donald Trump. (AP Photo/Evan Vucci)

Artikkel av: Martine Holøien
5. mars 2018 - 13.20

Forrige uke kunngjorde president Donald Trump nye høye tollsatser på import av stål og aluminium. 

Trump åpner nå for å droppe den omdiskuterte tollavgiften på stål og aluminium, går det frem av en Twitter-melding fra presidenten.

- Vi har store handelsunderskudd med Mexico og Canada. NAFTA-avtalen, som er under reforhandling akkurat nå, har vært en dårlig avtale for USA med massiv flytting av arbeidsplasser. Toll på stål og aluminium vil bare bli droppet dersom en ny og mer rettferdig NAFTA-avtale blir signert, heter det i Twitter-meldingen fra Trump.

Videre skriver president Trump at Canada må behandle amerikanske bønder mye bedre. I tillegg må Mexico gjøre mye mer for å stoppe narkotika fra å strømme inn i USA. Mexico har ikke gjort det som må til, og millioner av mennesker blir avhengige og dør, skriver Trump.