Politikk

Tyske medier: SPD sier ja til Merkels koalisjonsregjering

Sosialdemokratene SPD sier ja til å danne koalisjonsregjering med CSU og Angela Merkels CDU, melder flere tyske medier.

Angela Merkel. (Kay Nietfeld/dpa via AP)

Angela Merkel. (Kay Nietfeld/dpa via AP)

Artikkel av: NTB
4. mars 2018 - 09.50

Det opplyser kilder overfor Bild , det tyske nyhetsbyrået DPA og TV-kanalen ZDF. Opplysningene er ennå ikke offisielt bekreftet, og hvor stor ja-marginen var er ennå ikke kjent.

At flertallet av SPDs drøyt 460.000 stemmer ja til koalisjonsavtalen, betyr at en fem måneder lang periode uten regjering etter valget i september i fjor, er over. Nå kan statsminister Angela Merkel danne sin fjerde regjering, noe som ventes å skje en gang i løpet av mars.

Det var knyttet en del spenning til uravstemningen i SPD, ettersom partiet er dypt splittet i spørsmålet om hvorvidt det bør gå inn i en ny tysk storkoalisjon.

Ledet av den 28-årige studenten Kevin Kühnert, lederen for SPDs ungdomsparti Juso, har nei-siden reist rundt i hele Tyskland for å overbevise partifeller om at SPD ikke vil tjene på å være med i koalisjonsregjeringen.

– Fire nye år med en storkoalisjon vil bety mer politisk lammelse og en utsettelse av viktige saker som må håndteres, sa Kühnert i et intervju med AP tidligere denne uka.

Et nei ville betydd regjeringskrise og i ytterste konsekvens nyvalg i landet. Senere søndag møtes CDU-lederne for å diskutere utfallet av SPDs uravstemning.

(©NTB)