Politikk

Argentina og IMF enige om lån på 400 milliarder kroner

Det internasjonale pengefondet (IMF) og Argentina er enige om et lån på mer enn 400 milliarder kroner for å styrke den argentinske økonomien.

Mauricio Macri, Argentinas president per 8/6 2018. (Argentina Presidency via AP)

Mauricio Macri, Argentinas president per 8/6 2018. (Argentina Presidency via AP)

Artikkel av: NTB
8. juni 2018 - 06.51

Lånesummen, 50 milliarder amerikanske dollar, vil formelt godkjennes av IMFs hovedstyre i løpet av de neste dagene, opplyser Argentinas finansminister Nicolas Dujovne torsdag.

President Mauricio Macri kunngjorde i mai at Argentina kom til å be om et lån fra IMF som følge av landets pressede økonomiske situasjon.

– Vi har gått til IMF for å unngå en krise, sier Dujovne, som opplyser at 15 milliarder dollar, drøyt 120 milliarder kroner, vil bli utbetalt med en gang.

I slutten av mars sank den argentinske pesoen med nesten 20 prosent, mens landets sentralbank tapte omkring 80 milliarder kroner. Macris sentrum-høyre-regjering lovet ved valget å få styr på inflasjonen i landet, noe de så langt ikke har lyktes med.

Låneavtalen er blitt møtt med motstand i Argentina, der mange gir IMF skylden for den økonomiske krisen landet gjennomgikk i 2001. Macri hevder likevel avtalen er helt nødvendig for å unngå en ny økonomisk krise.

(©NTB)