Politikk

Trump tror på felles slutterklæring

Til tross for store uenigheter og Twitter-debatt tror USAs president Donald Trump at G7-landene vil komme til en felles slutterklæring i Canada.

Foto: Donald Trump - Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTB Scanpix

Foto: Donald Trump - Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
9. juni 2018 - 07.32

Det sier Trump etter møter med Canadas statsminister Justin Trudeau og Frankrikes president Emmanuel Macron under G7-toppmøtet i Quebec.

På grunn av store uenigheter om handel, klimapolitikk og atomavtalen med Iran, er det knyttet spenning til hvorvidt landene vil klare å stille seg bak en felles slutterklæring.

Trump har allerede brukt Twitter til å lange ut mot Trudeau og Macron etter at de to kom med sterk kritikk av USAs nye tollregime. Macron uttalte torsdag at de andre landene ikke må være redde for å inngå avtaler uten Trump.

Etter møtene fredag sier Macron at «ting går framover».

– Jeg synes vi hadde en veldig åpen og direkte diskusjon i ettermiddag. Vi har alltid hatt den type diskusjoner, sier han til et samlet pressekorps fredag.

Også Trump synes å være langt mer positiv etter fredagens samtaler. Han beskriver forholdet til Macron som «veldig godt» og «veldig spesielt».

Trump er ventet å forlate toppmøtet lørdag formiddag. Han får dermed ikke med seg Erna Solbergs innlegg under spesialsesjonen om hav.

(©NTB)