Politikk

Mnuchin sier Trump ikke vil presse sentralbanken

USAs finansminister Steven Mnuchin hevder president Donald Trump ikke forsøkte å legge press på sentralbanken da han kritiserte amerikanske rentehevinger.

Federal Reserve hovedkvarter i Washington. Foto: AP Photo/J. David Ake

Federal Reserve hovedkvarter i Washington. Foto: AP Photo/J. David Ake

Artikkel av: NTB
22. juli 2018 - 08.01

Trump langet ut mot den amerikanske sentralbanken i en rekke Twitter-meldinger før helgen. Han hevdet blant annet at den undergraver økonomisk framgang ved å heve styringsrenten. Han angrep også Kina og EU og klaget over at dollaren blir sterkere for hver dag som går på grunn av sentralbankens renteøkninger.

– Dette fjerner våre konkurransefortrinn. Som vanlig er det ikke like konkurranseforhold der ute, klaget presidenten. Han la til at USA ikke burde bli straffet for at det går så bra i landet.

Da Mnuchin møtte pressefolk på sidelinjen av G20s finansministermøte i Buenos Aires i Argentina, sa han at han hadde snakket med Trump og fått avklart at det ikke var meningen å legge press på den uavhengige sentralbanken.

– Jeg vil bare forsikre om at dette ikke hadde som formål å legge press på sentralbanken eller sette sentralbankens uavhengighet i fare, sa Mnuchin.

(©NTB)