Politikk

Melania Trumps foreldre har fått amerikansk statsborgerskap via omstridt lov

AP Photo/Carolyn Kaster/NTB/Scanpix.

AP Photo/Carolyn Kaster/NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
10. august 2018 - 15.08

USAs førstedame Melania Trumps foreldre er innvilget amerikansk statsborgerskap i henhold til en lov som president Trump tidligere har tatt avstand fra.

Viktor og Amalija Knavs avla statsborgerskapseden i New York torsdag, opplyser en advokat for paret. De har bodd i USA lenge, men har hatt slovensk pass. Nå er presidentens svigerforeldre ekte amerikanere. Kravet er fem års botid i USA før man kan søke om statsborgerskap.

Advokat Michael Wildes erkjenner at ekteparet har fått amerikansk statsborgerskap gjennom loven om familiegjenforening. Dette er en del av immigrasjonspolitikken som Trump tidligere har tatt uttrykkelig avstand fra.

I USA er ordningen kalt «kjede-migrasjon», en hentydning til at én person i en innvandringsfamilie får amerikansk statsborgerskap, for så å påberope seg retten til familiegjenforening.

Sist november gjorde Trump det klokkeklart hva han mente om dette. I en twittermelding, i store bokstaver, sa han at familiegjenforening er uakseptabelt og må ta slutt. Han sa at blant slike familier kan det være personer som er genuint onde.

74 år gamle Viktor Knavs er bare to år eldre enn president Trump. Han er en tidligere bilselger fra Slovenia. Kona Amalija Knavs er 73 år gammel og tidligere arbeider i en tekstilfabrikk. De er begge pensjonister og bor store deler av året i USA, der de tilbringer mye tid med Melania og barnebarnet Barron.

Parets datter fikk navnet Melanija Knavs. Hun skiftet navn til Melania Knauss da hun startet sin modellkarriere. Hun bosatte seg i 1996 i New York og møtte Donald Trump to år senere.

(©NTB)