An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

- Trump vil slå ned på valginnblanding

President Donald Trump vil sørge for at det innføres sanksjoner mot selskaper og personer som forsøker å blande seg inn i amerikanske valg, ifølge Reuters.

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: NTB
12. september 2018 - 06.27

Trump vil signere en presidentordre om dette onsdag, opplyser kilder til nyhetsbyrået.

– Administrasjonen ønsker å sette en ny norm for cyberspace, sier en tjenestemann, som legger til at de nå vil vise tydelig hvor streken går.

Presidentordren kan tolkes som et forsøk fra regjeringen på å framstå som om de slår hardt ned på valgsikkerheten før mellomvalget i november. Flere departement vil samarbeide om å finne ut om en innblanding har funnet sted.

Valgpåvirkning vil bli definert som forsøk på å hacke «infrastrukturen» i valgprosessen, samt forsøk på å påvirke velgere gjennom digital propaganda eller systematiske lekkasjer av hemmelig informasjon.

USA har anklaget Russland for innblanding i presidentvalget i 2016, noe Russland hevder er oppspinn. Samtidig har Facebook og Twitter flere ganger rapportert om utenlandske kontoer og brukere de hevder forsøker å påvirke velgerne før kongressvalget 6. november.

Selv er Trump i søkelyset på grunn av etterforskningen av påstander om samrøre mellom hans eget valgkampapparat og Russland i forkant av presidentvalget.

(©NTB)