Politikk

Trumps tidligere valgkampsjef erklærer seg skyldig

AP Photo/Jose Luis Magana, File/NTB/Scanpix.

AP Photo/Jose Luis Magana, File/NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
14. september 2018 - 15.51

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort har gått med på å erklære seg skyldig, melder Washington Post.

Med det kan det se ut til at han har inngått en avtale med påtalemyndigheten.

CNN s kilder advarer imidlertid om at partene også tidligere har vært i ferd med å inngå en avtale uten at det har ført helt fram.

Fredag skulle Manafort etter planen møte i retten i Washington DC til en forberedende høring i en ny sak mot ham, og utvelgelsen av en jury skal begynne mandag, men høringen er nå utsatt.

En avtale med påtalemyndigheten fredag kan føre til punktum for en sak som har krevd store ressurser i det føderale rettsvesenet i den amerikanske hovedstaten.

Tiltalepunktene omfatter konspirasjon mot USA, hvitvasking av penger, manglende registrering som lobbyist, falsk forklaring og forsøk på å påvirke vitner. Han er så langt kjent skyldig i fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ha holdt en utenlandsk bankkonto skjult. En sak er også under oppseiling i delstaten Virginia.

Starter denne siste saken som planlagt, er det ventet rettsforhandlinger i tre uker eller mer.

Saken mot Manafort har sin bakgrunn i tiden han jobbet som lobbyist for Ukrainas tidligere russiskvennlige regjering. Han var anklaget for å ha tatt imot store pengebeløp som han skal ha skjult på hemmelige kontoer i utlandet og som han ikke betalte skatt for.

(©NTB)