Politikk

Pence anklager Kina for å ville bli kvitt Trump

Kina blander seg inn i amerikansk politikk og forsøker å bli kvitt president Donald Trump, hevder USAs visepresident Mike Pence.

Mike Pence. (AP Photo/Susan Walsh)

Mike Pence. (AP Photo/Susan Walsh)

Artikkel av: NTB
4. oktober 2018 - 18.59

-For å si det rett ut, president Trumps lederskap virker. Kina ønsker en annen amerikansk president, sa Pence i en tale i den konservative tankesmia Hudson Institute torsdag.

-Det fins ingen tvil, Kina blander seg inn i amerikansk politikk, sa han.

Ifølge Pence er Kinas forsøk på å manipulere amerikansk politikk, langt mer alvorlig enn Russlands angivelige forsøk på å gjøre det samme.

-Som et høytstående medlem av vår etterretning nylig sa til meg, det russerne gjør blekner i forholdt til det Kina gjør, sa Pence.

President Donald Trumps beslutning om å innføre høye tollsatser på en rekke kinesiske varer, i et forsøk på å få ned USAs enorme handelsunderskudd med landet, har fått kinesiske myndigheter til å svare med samme mynt. Det har ført til et iskaldt forhold mellom Washington og Beijing.

-Trump har gjort det klart at han vil innføre enda mer toll, kanskje dobbelt så mye, dersom det ikke blir inngått en rettferdig avtale, sa Pence.

Pence kritiserte også myndighetene i Beijing for å ha overtalt tre latinamerikanske land til å trekke tilbake sin anerkjennelse av Taiwan, som kinesiske myndigheter fastholder er en del av Kina.

-Dette truer stabiliteten i Taiwan-stredet og fordømmes av USA, sa han.