Politikk

KrF vil fjerne tollfritak på småhandel

Når KrF nå skal i forhandlinger med regjeringspartiene om samarbeid og budsjett, blir fjerning av grensen på 350 kroner for tollfri import en av fanesakene.

Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
7. november 2018 - 16.02

Det bekrefter nestleder Kjell Ingolf Ropstad, som skal lede forhandlingene med Høyre, Venstre og Frp, skriver Dagens Næringsliv.

– En av de viktige prioriteringene på inntektssiden er å fjerne 350-kronersgrensen. Den kommer vi til å kjøre veldig hardt på i forhandlingene. Både fordi vi mener at det reelt sett er viktig, men det vil også gi inndekning, sier Ropstad.

KrF regner med en økning i momsinntektene på 750 millioner kroner årlig ved å fjerne grensen på tollfri import, slik at folk må betale moms fra første krone. I utgangspunktet er det flertall på Stortinget for å fjerne grensen, men KrF har tidligere sikret flertall for å beholde den, senest i juni. Nå snur de altså totalt.

KrF er også positiv til å redusere inntektsskattesatsen for selskaper og privatpersoner og å redusere formuesskatten på arbeidende kapital, for eksempel traktorer og andre maskiner.

Partiet ønsker også å justere sukkeravgiften slik de foreslo i vår, ved at drikkevarer med høyt sukkerinnhold får høy avgift, mens drikkevarer med lavt sukkerinnhold får lav avgift.

(©NTB)