Politikk

Trump avlyser møte med Putin

President Donald Trump sier han avlyser det planlagte møtet med Russlands president Vladimir Putin på det kommende G20-toppmøtet på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina.

Vladimir Putin og Donald Trump - Foto: AP/NTB Scanpix

Vladimir Putin og Donald Trump - Foto: AP/NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
29. november 2018 - 18.03

– Basert på det faktum at fartøyene og sjøfolkene ikke har blitt sendt tilbake til Ukraina fra Russland, har jeg bestemt meg for at det er best for alle involverte parter å avlyse det tidligere oppsatte møtet i Argentina med president Vladimir Putin, skriver Trump på Twitter.

Trump og Putin skulle etter planen ha møtt hverandre under G20-toppmøtet, som holdes i Argentina fredag og lørdag.

Konflikten mellom Russland og Ukraina har tilspisset seg etter at russisk kystvakt søndag tok tre ukrainske marinefartøy og mannskapene om bord i arrest i Kertsjstredet mellom den annekterte Krim-halvøya og det russiske fastlandet.