An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Sonderingene mellom regjeringen og KrF ferdig

Sonderingene mellom regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre og KrF om en flertallsregjering skal være avsluttet, men må godkjennes i partiene.

Foto: KrFs Facebookside. / NTB scanpix

Foto: KrFs Facebookside. / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
17. desember 2018 - 15.46

– Vi er praktisk talt ferdige med sonderingene. Nå gjenstår forankring i alle de fire partiene, sier en kilde i en av forhandlingsdelegasjonene til Dagens Næringsliv.

En kilde tett på prosessen bekrefter overfor NTB at det «går mot slutten» i sonderingene.

Sonderingene startet 22. november etter at budsjettavtalen mellom de samme fire partiene var i havn på Stortinget. Planen nå er å innlede regjeringsforhandlinger etter jul.

Fremskrittspartiet har innkalt til landsstyremøte tirsdag kveld «i anledning sonderingene mellom regjeringspartiene og KrF.» Partileder Siv Jensen vil være tilgjengelig for pressen i etterkant av møtet.

Venstre hadde landsstyremøte for halvannen uke siden og trenger nå et siste klarsignal fra stortingsgruppen før formelle regjeringsforhandlinger kan innledes.

Det er under ett år siden Venstre gikk inn i regjeringen etter at Høyre og Fremskrittspartiet ble enige med sentrumspartiet om Jeløya-plattformen i januar i år.

Etter en opprivende intern prosess, og mot partileder Knut Arild Hareides råd, besluttet KrF på et ekstraordinært landsmøte i høst å søke regjeringssamarbeid med Solberg-regjeringen.

Høyre og Fremskrittspartiet hadde en samarbeidsavtale med Venstre og KrF i forrige stortingsperiode.

(©NTB)