Politikk

VG-måling: Venstre under sperregrensen

Mens konflikten mellom Venstre-leder Trine Skei Grande og Abid Raja rulles ut i mediene, kryper partiets oppslutning under sperregrensen, ifølge en VG-måling.

Kulturminister og Venstreleder Trine Skei Grande snakker med pressen etter et arrangement hos Foreningen Norden på Abbediengen Hovedgård i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kulturminister og Venstreleder Trine Skei Grande snakker med pressen etter et arrangement hos Foreningen Norden på Abbediengen Hovedgård i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
5. desember 2018 - 06.40

Med en oppslutning på 3,4 prosent i målingen Respons Analyse har utført for VG , ville Venstre tapt seks av åtte stortingsrepresentanter dersom det var valg i dag. Det er fjerde gang partiet havner under grensen på VG-barometeret siden juni.

Venstre har utfordringer på flere fronter etter avsløringene om striden mellom Venstre-toppene Grande og Raja. Tilliten mellom de to beskrives som «farlig lav». Partilederens nedsabling av sin egen budsjettforhandler i en telefonsamtale med Høyres forhandler Henrik Asheim har vekket oppsikt.

Grande selv var ikke tilgjengelig for en kommentar, men stortingsrepresentant Guri Melby er ikke fornøyd med målingen.

– Vi er fornøyd med gjennomslaget i det borgerlige samarbeidet, men vi har en større jobb å gjøre med å vise mer av dette fram og bygge tillit hos velgerne, sier hun.

– Dette viser at det å gå inn i dagens regjering ikke er en mirakelkur for Venstre, sier SV-leder Audun Lysbakken, som har flere grunner til å juble over målingen.

SV får 8,8 prosent i desember, en oppgang på 2,8 prosentpoeng fra november.

– Dette er råsterke tall for oss, som er inspirerende før et nytt valgår, sier Lysbakken.

Oppslutning for de øvrige partiene: Ap: 26,0 (+2,4), Høyre: 25,7 (+0,8), Frp: 13,5 (+0,7), Sp: 10,5 (+0,2), KrF: 4,1 (-0,1), Rødt: 3,9 (0,0) og MDG 2,4 (-0,5).

(©NTB)