Politikk

Nordkoreansk toppmøte i USA

Foto: Kyodo News via AP/NTB/Scanpix.

Foto: Kyodo News via AP/NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
18. januar 2019 - 07.11

En høytstående nordkoreansk utsending har ankommet Washington, der han er ventet å møte utenriksminister Mike Pompeo fredag, ifølge amerikanske tjenestemenn.

Utsendingen Kim Yong-chol, som også er viseformann i det nordkoreanske kommunistpartiets sentralstyre, skal ha med seg et brev fra landets leder Kim Jong-un. Brevet skal leveres til president Donald Trump, skriver nyhetsbyrået Yonhap.

Ifølge to ikke navngitte amerikanske tjenestemenn skal utsendingen møte Pompeo på et hotell i Washington fredag. Så skal han til Det hvite hus, der han kan møte president Donald Trump. Partene skal forsøke å lande planene for et nytt toppmøte i sommer.

Det var USAs fremste Nord-Korea-utsending, Stephen Biegun, som mottok Kim etter at han landet, ifølge Yonhap.

Kun timer før Nord-Koreas utsending landet i Washington torsdag, lanserte USAs en storstilt utvidelse av sitt missilforsvar. Da omtalte Trump Nord-Korea som en «ekstraordinær trussel».

Kim og Trump møttes under et historisk toppmøte i Beijing i juni. Kim lovet den gang et atomvåpenfritt Nord-Korea, men samtalene mellom landene har siden sett ut til å stagnere. Mange rapporter tyder på at våpenutviklingen i Nord-Korea fortsetter.

(©NTB)