Politikk

Ropstads trossamfunn vil omvende homofile

Trossamfunnet til statsråd Kjell Ingolf Ropstad er medlem av et forum som arbeider med å «hjelpe mennesker med uønsket seksuell orientering» til å endre seg.

Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
26. januar 2019 - 08.36

Ropstads trossamfunn Oslo Misjonskirke Betlehem er en av 90 kirkesamfunn som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur er tilknyttet nettverket Tilhelhet, skriver Klassekampen.

Nettverket kaller seg et tverrkirkelig kontaktforum, som har som formål å hjelpe homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle å endre seg.

«Vi i Tilhelhet ønsker å bistå deg som har en – for deg – uønsket seksuell orientering eller uønskede følelser (lesbiske/homofile/bifile følelser/transseksualitet), og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en ny vei i dette», heter det i forumets presentasjon av seg selv på sitt eget nettsted.

På nettstedet heter det at formålet med forumet blant annet er å formidle tro på at man kan endre seksuell legning og at man kan leve et liv i seksuell avholdenhet.

Til Klassekampen skriver Ropstad i en epost at han ikke kjenner til saken i detalj, men at han ikke nødvendigvis er enig i alt kirken han går i, står for. Han understreker at han ønsker et romslig samfunn for alle, og påpeker også at tros- og livssynsfrihet er viktig for ham.

(©NTB)