Politikk

- Jeg er rett og slett utålmodig med regjeringens arbeid

Helsepolitiker vil ha et oppgjør med vaksinemotstand.

Vaksine. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Vaksine. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
2. februar 2019 - 07.38

Helsepolitiker Sveinung Stensland (H) ønsker et tøffere oppgjør med vaksinemotstand, som han beskriver som egoistisk og lite solidarisk.

– Jeg er rett og slett utålmodig med regjeringens arbeid mot vaksinemotstandere. Nå vil jeg finne ut hva folkehelseministeren vil gjøre med dette, sier Stensland, som er andre nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité, til VG.

Selv har Stensland et barn som er i risikosonen for smittsomme infeksjoner på grunn av en hjertesykdom.

Han har sendt en interpellasjon til folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) om hva hun gjør for å øke vaksinasjonsgraden og for å hindre at vaksinemotstandere blir en større trussel mot folkehelsen. Verdens helseorganisasjon (WHO) identifiserte nylig vaksinemotstand som en av de ti helsetruslene i 2019.

Michaelsen sier til avisen at hun deler Stenslands bekymring.

– Dette er noe vi tar på alvor. Derfor arbeider Folkehelseinstituttet og landets helsestasjoner systematisk og kontinuerlig med å informere befolkningen av nytten av vaksinasjon og å motivere til deltakelse i barnevaksinasjonsprogrammet, sier hun.

(©NTB)