Politikk

Trump: - Potensialet er FANTASTISK

President Trump mener Nord-Korea har et enormt økonomisk potensial.

Donald Trump - Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/NTB Scanpix

Donald Trump - Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
27. februar 2019 - 06.03

Rett før toppmøtet med Kim Jong-un sier Donald Trump at Nord-Koreas økonomiske potensial er «nesten uten sidestykke i historien».

– Potensialet er FANTASTISK, en stor mulighet, nesten uten like i historien, for min venn Kim Jong-un. Vi vil finne det ut veldig snart – veldig interessant!, skriver Trump i karakteristisk stil påTwitter.

Trump hyller også vertslandet Vietnam og sier det blomstrer som få andre steder på jorden.

– Nord-Korea vil være likedan, og det veldig fort, med atomnedrustning.

Ett av Trumps mål med toppmøtet i Hanoi er å overbevise Kim Jong-un til å gi opp Nord-Koreas atomvåpenprogram i bytte mot et normalisert forhold til USA og den mulige økonomiske veksten som følger med en slik normalisering.

Toppmøtet i Vietnam, som kommer åtte måneder etter at de to lederne møttes for første gang i Singapore, innledes med et kort møte på tomannshånd onsdag. Deretter blir det en «sosial middag» sammen med de nærmeste rådgiverne, opplyser Det hvite hus. Etter planen skal møtet vare i to dager.

(©NTB)