Politikk

Britenes brexit-minister talte for EU-utsettelse – så stemte han mot den

Britenes brexitminister Stephen Barclay brukte regjeringens sluttinnlegg til å forsvare utsettelse av fristen for EU-utmelding. Så stemte han mot forslaget.

Foto: Stefan Rousseau/PA via AP

Foto: Stefan Rousseau/PA via AP

Artikkel av: NTB
15. mars 2019 - 06.14

– Det er på tide for Underhuset å handle i tråd med vår nasjonale interesse. Det er på tide å legge til rette for en utsettelse som er realistisk, sa Barclay i sluttinnlegget i Underhuset. Like etterpå stemte han mot utsettelsen.

Barclays helomvending har fått flere til å reagere.

– Merkelig, skriver journalist Laura Kuenssberg i BBC på Twitter , som får støtte av forbausede briter på sosiale medier.

– Barclay som er den faktiske BREXITMINISTEREN for REGJERINGEN, leverte sluttinnlegget FOR regjeringen, og så stemte MOT regjeringens politikk, skriver ITV-journalisten Daniel Hewitt.

– Underhuset har blitt et teater for det absurde, skriver en britisk twitterbruker.

I forkant av avstemningen fristilte May representantene, så alle kunne stemme etter eget hjerte. Til sammen sju statsråder stemte mot Mays forslag.

Barclays helomvending utgjorde imidlertid aldri noen trussel for statsminister Theresa Mays forslag om utsettelse, som ble vedtatt med et flertall på 412 mot 202 stemmer torsdag kveld.

Dermed ligger alt til rette for at 29. mars likevel ikke blir datoen for brexit.

Den britiske statsministeren ventes nå å ta opp saken på EUs toppmøte neste uke.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.