Politikk

Grande: – Vi i Venstre blir bekymret når Høyre går bananas med penger

Venstre-leder Trine Skei Grande kom med flere humoristiske stikk og advarsler til Høyre da hun gjorde gjesteopptreden på partiets landsmøte på Gardermoen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
16. mars 2019 - 18.53

Gjestetalen inneholdt også anslag av selvironi på vegne av eget parti, som ligger under sperregrensa på meningsmålingene.

– Det ser ikke kjempebra ut for Venstre nå. Men som vi pleier å si: Katten har ni liv – det imponerer ikke oss i Venstre, sa Grande til latter og applaus fra salen.

Venstre-lederen rettet også et lite humoristisk spark til det omstridte grepet med å bygge nytt regjeringskvartal og erstatte KNM Helge Ingstad uten å føre utgiftene på det vanlige budsjettet.

– Når Høyre går bananas med penger, blir vi engstelige i Venstre, sa Grande.

– Borgerlige partier skal ikke tulle med penger. Vi må fortsette å være ansvarlige. Vi må ikke gå for langt over streken, eller for langt under streken for den saks skyld. Den må dere tåle, sa Venstre-lederen.

Talen inneholdt også mange rosende ord, spesielt om statsminister Erna Solberg.

– Det var en politisk bragd det du greide, Erna. Det å samle fire borgerlige partier til en flertallsregjering har ikke kommet av seg selv, sa hun.

– Den dagen da vi la fram Granavolden-erklæringen var det noen som spurte hvordan du klarte det. Da svarte du kanskje det lå litt i din tålmodighet. Det er et beskjedent svar, kanskje oppsiktsvekkende beskjedent til bergenser å være, sa Grande.

(©NTB)