Politikk

Har ikke hast med å fullføre en handelsavtale

Trump og Kinas president skal trolig møtes senere denne måneden. 

(AP Photo/ Evan Vucci)

(AP Photo/ Evan Vucci)

Artikkel av: Rune Tryti
14. mars 2019 - 09.12

USAs president Donald Trump uttalte onsdag at han ikke har noen hast med å fullføre en handelsavtale med Kina, og insisterte på at enhver avtale må inneholde beskyttelse mot immaterielle eiendeler, skriver Reuters. 

Immaterielle eiendeler er et av punktene det fortsatt er uenighet om. Det har vært ventet at Trump og Kinas president Xi Jinping vil møtes i Florida senere denne måneden, men det er ikke satt en dato. Det har heller ikke vært personlige møter mellom handelsteamene fra de to landene på over to uker, 

Trump sier at han tror det er gode sjanser for at det kan bli inngått en avtale, ettersom Kina ønsker en slutt på amerikanske toller på deres varer, skriver Reuters.