Politikk

Raja: Vi gir blaffen i spekulasjonene

– Trine – du er vår og min leder, sa Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja. 

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
8. mars 2019 - 17.33

Raja gikk på talerstolen på landsmøtet etter at hans uttalelser og utspill den siste tiden har fått mange til å lure på om han forbereder seg til å kjempe om partiledervervet neste år.

– Vi gir blaffen i disse spekulasjonene om posisjonering, sa Raja.

– Trine er vår leder. Du er også min leder. Jeg ønsker sammen med deg og dere å gi alle barn de mulighetene jeg ikke fikk som barn. Samen med det deg vil jeg gjenreise Venstres profil som små og mellomstore bedrifters parti, sa Raja.

I talen viste han til sin egen barndom og oppvekst, der han opplevde fysisk vold og utenforskap.

– Jeg var på bunn, sa han, men forteller at det ble vekket en kampvilje.

– I dag er det vi som parti som ligger nede, slått i bakken av dårlige målinger. Spørsmålet er: Hva har vi tenkt å gjøre med det. Jeg håper deres svar er likt mitt svar for 30 år siden. Vi skal vise dere! Jeg håper dere er med meg når jeg sier: Vi lar oss ikke splitte og knekke. Vi skal vise at Venstre igjen kan lykkes, sa han, og mottok kraftig applaus fra salen.

(©NTB)