Politikk

- Solberg bør vurdere å beklage i Wara-saken

Erna Solberg kritiserte onsdag teaterstykket som viste bilder av huset til justisminister Wara. Teaterregissørens advokat mener Solberg nå bør beklage.

Erna Solberg - Foto: AP Photo/Samuel Habtab/NTB Scanpix

Erna Solberg - Foto: AP Photo/Samuel Habtab/NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
14. mars 2019 - 16.56

Advokat Jon Wessel-Aas representerer tre av scenekunstnerne bak teaterstykket «Ways of Seeing». I kjølvannet av stykket opplevde justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og familien hans flere tilfeller av trusler og hærverk.

Torsdag ble Waras samboer Laila Anitha Bertheussen siktet for å ha tent på parets bil, en hendelse som fant sted natt til 10. mars.

– Jeg mener uavhengig av hva som har skjedd i dag, så var uttalelsene i går feil av henne som statsminister. Hadde jeg vært henne ville jeg vurdert å beklage. Hun sa de som har laget stykket burde tenke seg om. Nå bør statsministeren tenke litt, sier Wessel-Aas.

Han sier at hans klienter på ingen måte gleder seg over siktelsen, men er lettet.

– For dem er det en enorm lettelse. Vi opplever at hun som er siktet har bidratt i sterk grad til å bringe en fullstendig forvrengt framstilling av hva deres forestilling inneholdt og har bidratt til å insinuere at de har hatt en rolle i det som har skjedd på eiendommen etter forestillingen, sier Wessel-Aas.

(©NTB)