Politikk

Sp vil gi innsyn i bruk av offentlige midler

Sp varsler at offentligheten skal få se hvordan de disponerer skattebetalernes penger.

Senterpartiets Marit Arnstad tørster etter å utsette Statoils navnebytte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Senterpartiets Marit Arnstad tørster etter å utsette Statoils navnebytte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
9. mars 2019 - 07.30

Sp blir nå det sjette partiet på Stortinget som åpner sine regnskapsdetaljer for offentlig innsyn, skriver Aftenposten. Fra før har MDG, KrF, Rødt, SV og Venstre sagt ja til innsyn, mens Ap, Høyre og Frp fortsatt vil hemmeligholde regnskapsdetaljene.

– Vi kommer nå til å gi innsyn i langt mer enn før, med unntak av det som er personvernsensitivt og strategisk sårbart. Vi vil legge til grunn føringene i offentlighetsloven og forvaltningsloven. Dette innebærer at vi i utgangspunktet vil gi fullt innsyn i velferdsutgifter, gaver, honorarer, lønn og andre utgifter, sier Sps parlamentarisk leder Marit Arnstad til avisa.

Senterpartiets stortingsgruppe fikk overført 72 millioner kroner fra 2013 til 2017 og er den fjerde største mottakeren etter Ap, Høyre og Frp.

De 862 millioner kronene som de siste fem årene er bevilget fra Stortinget til partigruppene, skal brukes på «stortingsrelevant arbeid». Regnskapsdetaljene som ble lagt fram av SV, KrF, MDG, Rødt og Venstre viste, hvordan det ble brukt offentlige penger på bursdagsfester, store alkoholregninger, golfsimulator, barnevakt og vinsmaking.

(©NTB)