Politikk

Trumps selvangivelse dukker ikke opp innen fristen

USAs finansminister Steven Mnuchin sier hans departementet ikke vil klare å utlevere president Donald Trumps selvangivelse innen fristen onsdag.

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Artikkel av: NTB
11. april 2019 - 05.48

Mnuchin forklarte seg til lederen for kontrollkomiteen i Representantenes hus, Richard Neal, som har gitt skattevesenet IRS frist til onsdag med å sende over Trumps skattepapirer.

Mnuchin sier finansdepartementet trenger mer tid for å behandle saken, men stiller også spørsmålstegn ved kravets legitimitet.

– Neals krav belyser viktige spørsmål om den lovmessige rekkevidden i Kongressens granskningsmakt, samt de konstitusjonelle rettighetene til amerikanske borgere, sa Mnuchin.

Neal er en av tre personer i Kongressen som har rett til å kreve at skattevesenet IRS oversender privatpersoners selvangivelser, og det er ingen unntak i loven.

Finansministeren mener at demokratenes krav kan skape en farlig presedens for utlevering av personlige skatteopplysninger for politisk vinning. I virkeligheten er det imidlertid Trump som bryter med mangeårig presedens, siden presidentkandidater i mange år har offentliggjort sine selvangivelser.

(©NTB)