Politikk

Avis: Trump frustrert på Boltons tilnærming til Venezuela

President Donald Trump er frustrert på sin nasjonale sikkerhetsrådgiver John Boltons aggressive strategi mot Venezuela, får Washington Post opplyst.

Donald Trump. Foto: REUTERS/Jim Young

Donald Trump. Foto: REUTERS/Jim Young

Artikkel av: NTB
9. mai 2019 - 04.56

Trump er misfornøyd med at strategien ikke har resultert i avsettelsen av president Nicolás Maduro, sier ikke navngitte tjenestemenn i Trump-administrasjonen og rådgivere i Det hvite hus til avisen.

Det er spesielt Bolton som har vært gjenstand for denne frustrasjonen, ifølge kildene. Trump skal ha anklaget Bolton for å undervurdere Maduro, som han skal ha omtalt som en «hard nøtt». Presidenten skal ikke ha likt at Bolton ga for sterke forsikringer om at forrige ukes forsøk på å avsette Maduro ville føre fram.

Bolton offentliggjorde en avhopperplan for Maduro, som tjenestemenn i Det hvite hus hevdet at funket. Det kom meldinger fra tjenestemennene om at Maduro sov i et bunker, paranoid og redd for at støttespillere kunne vende ham ryggen. Bolton tvitret at 56 år gamle Maduro skulle gjøre seg klar for en tidlig pensjonisttilværelse.

Forsøket på å avsette Maduro mislyktes. Siden har Maduro latterliggjort Trump og USA for deres «idiotiske kuppforsøk».

Ifølge kildene har Trump også anklaget Bolton for å ville bringe ham til en krig, noe som ville vært i strid med Trumps uttalte utenrikspolitikk.

Til tross for Trumps frustrasjon, er det imidlertid ikke fare for at presidenten ønsker å kvitte seg med Bolton for øyeblikket, ifølge kildene.

(©NTB)