Politikk

Guaidó søker kontakt med USAs militære

Den venezuelanske opposisjonslederen Juan Guaidó ber sine utsending i Washington etablere kontakt med USAs militære.

Opposisjonsleder Juan Guaido. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko.

Opposisjonsleder Juan Guaido. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko.

Artikkel av: NTB
12. mai 2019 - 07.48

Guaidó sa lørdag at han har bedt sin ambassadør Carlos Vecchio om å åpne en direkte kommunikasjonslinje til det amerikanske forsvaret med sikte på framtidig samarbeid.

Guaidó har tidligere sagt at han holder alle muligheter åpne for å fjerne president Nicolás Maduro fra makten. 

Tidligere denne uka sa den amerikanske marinens øverstkommanderende, admiral Craig Faller, at han ville møte Guaidó om han ble invitert til å drøfte den framtidige rollen for Venezuelas militære.

Et par hundre venezuelanere møtte lørdag fram for å vise sin støtte til Guaidó og den opposisjonsledede nasjonalforsamlingen som er under sterkt press fra Maduros regime.

Men det reduserte frammøtet tyder på at frykt og demoralisering har inntrådt i opposisjonen etter at Guaidó mislyktes i å få de militære til å støtte et opprør mot Maduro. Tidligere har tusener av mennesker fylt gatene i protest mot regimet.

I løpet av de siste dagene er visepresidenten i nasjonalforsamlingen, Edgar Zambrano, pågrepet, mens andre parlamentarikere har søkt beskyttelse i utenlandske ambassader av frykt for økt undertrykking etter det mislykkede opprøret.

(©NTB)