Politikk

Trumps advokat Giuliani drar likevel ikke til Ukraina

Rudy Giuliani, Donald Trumps personlige advokat, reiser likevel ikke til Ukraina for å få landet til å etterforske to saker som kan tjene Trump politisk.

Foto: AP Photo/Charles Krupa

Foto: AP Photo/Charles Krupa

Artikkel av: NTB
11. mai 2019 - 08.33

Giuliani opplyste til Fox News fredag kveld at han ikke vil dra til Ukraina fordi han er bekymret for hvem han kommer til å ha med å gjøre. Han er redd for at de han eventuelt kom til å møte, ville vise seg å være «fiender av presidenten og i noen tilfeller fiender av USA».

Intervjuet etterlot mange spørsmål om hva Giuliani egentlig har tenkt å gjøre.

Demokrater har rettet sterk kritikk mot Giulianis reiseplaner, som først ble omtalt i The New York Times. Fredag sendte Giuliani ut flere Twitter-meldinger for å forklare hvorfor han ville reise til Ukraina. Målet var blant annet å få Ukraina til å etterforske hva som var opprinnelsen til Robert Muellers etterforskning av hvorvidt Russland påvirket det amerikanske valget i 2016.

Han ønsket også å overtale Ukraina til å etterforske Joe Bidens sønn og hans tilknytning til et gasselskap eide av en ukrainsk oligark.

Joe Biden har meldt seg på kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat, og kan bli Trumps hovedutfordrer i presidentvalget 2020.

(©NTB)