Politikk

Sverige var vertskap for møter om Venezuela

Sverige har vært vertskap for et møte der sentrale internasjonale aktører forsøkte å løse den politiske krisen i Venezuela, opplyser svensk UD.

Foto: REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez

Foto: REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez

Artikkel av: NTB
15. juni 2019 - 07.40

En pressemelding fra utenriksdepartementet i Sverige avslører ingen detaljer rundt når eller akkurat hvor møtet fant sted, ei heller hvem som deltok. En talsperson for utenriksminister Margot Wallström avstår fra å kommentere ytterligere.

Wallström skriver på Twitter at «det ble innkalt til møte i Stockholm i ånden av vårt engasjement for en fredelig og demokratisk løsning på den venezuelanske krisen».

Møtet fulgte i kjølvannet av samtaler mellom delegasjoner fra Venezuelas president Nicolás Maduro og opposisjonsleder Juan Guaidó i Norge i mai. Etter de samtalene uttalte norsk UD at begge sider viste vilje til å komme videre i prosessen, men heller ikke der ble det gitt noen detaljer rundt hva som egentlig hadde blitt drøftet på møtene.

(©NTB)