Politikk

Frihetspris til Greta Thunberg i Normandie

Klimaforkjemper Greta Thunberg er hedret med den nyopprettede Frihetsprisen som deles ut av den franske regionen Normandie.

Greta Thunberg ble for alvor kjent da hun begynte å streike for klimaet. Hun er blitt en av de fremste stemmene i klimakampen, og fikk denne helgen en pris fra den franske regionen Normandie. Arkivfoto: Jessica Gow / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Greta Thunberg ble for alvor kjent da hun begynte å streike for klimaet. Hun er blitt en av de fremste stemmene i klimakampen, og fikk denne helgen en pris fra den franske regionen Normandie. Arkivfoto: Jessica Gow / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
21. juli 2019 - 18.01

Prisen er opprettet i det samme året som Normandie markerer at det er 75 år siden landgangen på D-dagen. 16 år gamle Thunberg var flankert av krigsveteranene Charles Norman Shay og Léon Gautier da hun mottok prisen i Caen søndag.

- Jeg mener det minste vi kan gjøre for å hedre dem er å slutte å ødelegge den samme verdenen som Charles, Léon og deres venner og kolleger kjempet så hardt for å redde, sa Thunberg.

- Vi er nå på kurs mot en verden der milliarder kan bli drevet fra sine hjem og miste selv de mest grunnleggende leveforhold…der deler av verden kan bli ubeboelig i deler av året, advarte hun, men la også til:

- Vi kan fortsatt fikse dette.

(©NTB)