Politikk

Dette skjer i dag - lørdag

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 10. august.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
10. august 2019 - 09.29

Valgkampåpninger for partier

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum starter innspurten på kommunevalgkampen på Eidsvoll, mens høyreleder og statsminister Erna Solberg deltar på partiets åpning av valgkampen i Oslo. 

Fremskrittspartiets offisielle valgkampåpning finner sted i Os, nærmere bestemt på Luranetunet Omsorgssenter. 

Ocean Viking fortsetter redningsoppdrag i Middelhavet

Det norske skipet Ocean Viking, med hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser og SOS Mediterranee om bord, fortsetter redningsoppdraget i Middelhavet. 

Blant de 85 som ble reddet fra en gummibåt i havsnød utenfor kysten av Libya fredag, er det 25 mindreårige under 18 år, den yngste bare ett år gammel. 

Ny Hongkong-demonstrasjon

Demokratiaktivister planlegger ny demonstrasjon i Tai Po-distriktet i Hongkong.

Det siste døgnet har Kina kommet mer på banen med kritikk av vestlig land og især USA for å støtte anti-kinesiske krefter i Hongkong. Ordkrigen mellom USA og Kina er blitt mer tilspisset.

Russisk opposisjon demonstrerer

Lørdag demonstrerer den russiske opposisjon i Moskva med krav om frie og rettferdige lokalvalg for fjerde gang på fire uker. Over 1.600 personer er pågrepet.

Det er ventet flere tusen demonstranter til den lovlige aksjonen i det sentrale Moskva lørdag klokka 13 lokal tid. Arrangørene har oppfordret til å marsjere ut av området der myndighetene har tillatt dem å demonstrere.

(©NTB)