Politikk

Tyskland vurderer å stanse støtte til regnskogsprosjekter

En tysk avis skriver at tyske myndigheter vurderer å stanse støtten til regnskogsprosjekter i Brasil fordi landet ikke synes interessert i å bremse avskogingen.

Foto: canadastock / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: canadastock / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
11. august 2019 - 07.37

Avisa Tagesspiegel skriver at det tyske miljøverndepartementet i første omgang planlegger å fryse en utbetaling på 35 millioner euro.

Ifølge avisa sier miljøvernminister Svenja Schulze sier at bakgrunnen er at politikken som den brasilianske regjeringen fører, skaper tvil om den fortsatt føler seg forpliktet til å redusere avskogingen.

Han sier at støtten fortsetter bare hvis Tyskland føler seg trygg på situasjonen i Brasil.

Brasils nye president Jair Bolsonaro tror ikke på klimaendringer og har uttalt at Amazonas er et brasiliansk anliggende som andre land ikke har noe med å gjøre. Han kritiseres for at tempoet i nedhoggingen av regnskogen har økt kraftig siden han tok over som president.

Tyskland er blant landene som har bidratt til det norske Amazonasfondet som arbeider for å bevare regnskogen. Bolsonaros regjering har varslet at fondet kan bli avviklet.

En rapport nylig påpeker at avskogingen nå går så fort at vippepunktet kan nærme seg der det blir umulig å hindre at regnskogen blir forvandlet til en tørr savanne, men enorme konsekvenser for klimaendringene over hele verden.

(©NTB)