An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Reise

Lekepark satser 80 mill. på eget "Nangijala"

I sommer åpner Astrid Lindgrens Verden et helt nytt område, tilegnet universet rundt den kjente barneboka Brødrene Løvehjerte. 

Artikkel av: Karen Thue
29. mars 2016 - 13.29

I Smålands i Sverige ligger Astrid Lindgrens Verden, en av Nordens største kultur- og fornøyelsesparker, som bygger på persongalleriet og universene til den kjente svenske barnebokforfatteren Astrid Lindgren. 

Den 17. juni i år åpner parken et nytt temaområdet hvor universet rundt Lindgrens historie om Brødrene Løvehjerte kan oppleves i form av både byggverk og teater. Området har et omfang på hele 10.000 kvadratmeter og omfatter eventyrlandet Nangijalas to daler, Kirsebærdalen og Klungerdalen. Hver av dalene vil ha plass til 800 besøkende, som kan ta del av dramaet rundt brødrene Jonathan og Karl «Kavring» sin kamp mot tyrannen Tengil og dragen Katla.

Byggekostnadene for det nye området er på rundt 75 millioner svenske kroner og skal ta opplevelsen til et helt nytt nivå, forteller administrerende direktør i Astrid Lindgrens Verden, Joacim Johansson.
– Området «Brødrene Løvehjerte» er den nest største investeringen i parkens historie, og representerer det aller nyeste i utviklingen av våre teater- og lekeområder. Ved hjelp av spesialeffekter og økt bruk av sceneteknologi skal det nye området bli svært spennende, spesielt for de litt eldre barna. Det vil bli holdt forestillinger på begge arenaene i hele sommer, sier Joacim Johansson.

I tillegg til Brødrene Løvehjerte vil besøkende kunne oppleve de mest kjente skikkelsene fra Astrid Lindgrens bøker, som Emil, Pippi Langstrømpe og Ronja Røverdatter. I sesongen spilles det daglig 50 skuespill basert på historiene.