Reise

Derfor elsker USA norske turister

Flytrafikken mellom Norge og USA har eksplodert, og amerikansk turistindustri elsker nordmenn på besøk.

Artikkel av: Karen Thue
26. april 2016 - 09.01

Nordmenn trosser svinedyr dollar, og fortsetter å reise til USA. Tilbudet av direkteruter mellom Norge og USA har faktisk aldri vært større enn i dag, skriver Aftenposten.

Reisestatistikken viser at antall reisende med direktefly til Nord-Amerika har økt med 500 prosent de siste 10 årene. Og det er amerikanerne glad for. Vi lar nemlig kredittkortet gå varmt så snart flyet har tatt bakken i USA. 

Nordmenn og skandinaver er faktisk den gruppen besøkende som bruker aller mest penger av alle europeere som kommer på ferietur til den mest folkerike staten i USA. I snitt bruker vi 15.000 kroner hver, på turer som i snitt er på 12 dager.

- Å få folk som kommer hit til å bruke penger mens de er her, er helt avgjørende for oss. Her er turismen big business, og derfor er vi er utrolig glad for at antallet skandinaver og oversjøiske turister øker, sier turistsjefen i California, Caroline Beteta.

Franskmenn, nederlendere, tyskere og briter kommer etter oss på listen.

Les også: Road trip i USA - 5 dager i fortiden