An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Reise

Hit vil vi reise i sommer

Ni av ti har reiseplaner for sommeren, og reisemålene er ganske likt fordelt mellom Norge og utlandet.

Sommer ferie - Foto - Scanpix

Sommer ferie - Foto - Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
25. juni 2017 - 10.11

Trafikken til FINN reise de siste ukene viser at flere nå ser seg om etter mer solsikre alternativer. Spania kåres som den soleklare vinneren, hvor nesten én av fire skal på ferie. Danmark og Sverige følger rett etter.

- Populariteten til disse landene har holdt seg stabilt de siste årene. Hellas ligger på en fjerde plass, og vi merker tydelig at interessen for Hellas øker jo nærmere vi kommer ferien. Nær fire av ti av søkene etter pakkereiser de siste ukene har vært til Hellas, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Spredning i storbyferiene

Den mest populære storbyen er København, og nær en av ti har planer om en tur dit i sommer. Ellers er det stor spredning i valg av storbyer, fra London og Stockholm (fire prosent), til Barcelona (tre prosent), Paris, Roma og Gdansk (to prosent).

- Kun én prosent skal til The Big Apple i sommer, en nedgang på fem prosentpoeng fra sommeren 2015, sier Berge.

To år tilbake var storbyferieinteressen størst for Barcelona, men hit skal kun tre prosent i sommer.

Vil skreddersy ferien

I følge undersøkelsen vil 22 prosent av oss helst på pakketur, mens 76 prosent ønsker å sette sammen turen selv. Dette gjelder særlig Osloborgere - her vil 81 prosent booke hotell og fly separat.

- Her spriker tallene noe fra hva folk sier og hva de faktisk gjør. Om du er sent ute er pakketur et enkelt alternativ. De to første ukene i juni ble det registrert 40 prosent flere besøk til pakkereise-sidene til FINN.no, sammenlignet med samme uker i fjor, forteller Berge.