Reise

I dette landet får du mest for pengene

En typisk feriedag i Filippinene er hele 78 % billigere enn i Norge.

Artikkel av: Karen Thue
9. august 2017 - 14.19

En fersk prissammenligning fra momondo.no, sammenligner prisen for en typisk feriedag i de ti landene nordmenn har søkt mest på denne sommeren. 

- På toppen av listen finner vi Fillippinene hvor levekostnaden er 78% rimeligere enn i Norge og på andre og tredjeplass finner vi de stadig mer populære ferielandene Polen og Kroatia. Her er levekostnadene henholdsvis 70% og 64%, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge.

På fjerde plass kommer Portugal, på femte Spania. Deretter følger USA, Frankrike, Italia, Storbritannia og Nederland.

I tillegg til prissammenligningen har momondo sett på hva nordmenn foretrekker å spare penger på når de har kommet frem til ferielandet.

- Nesten hver tredje nordmann (31%) foretrekker å spare penger på shopping på sin feriedestinasjon, mens 26% gjerne vil spare penger på utekvelder. For mange vil det derfor være nyttig å ta med levekostnadene på ferielandet med i beregningen når man velger sin neste feriedestinasjon, sier Hanøy.