Reise

Norske hoteller setter ny rekord

I juni 2017 var det 2,5 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er 2 prosent flere enn juni-rekorden fra i fjor.

Artikkel av: Karen Thue
18. august 2017 - 09.16

Norske hotellovernattinger gikk opp med to prosent sammenlignet med juni i fjor, mens utenlandske overnattinger økte med en prosent, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Fra store deler av landet har vi fått melding om en veldig bra sommer, så det er veldig godt å se at juni-tallene reflekterer tilbakemeldingene fra våre bedrifter. I tillegg er det selvfølgelig veldig gøy at vi slår rekorden fra juni i fjor, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Losjiomsetningen på hotellene gikk opp med åtte prosent fra juni i fjor. Gjennomsnittsprisen per rom var 990 kroner, som er sju prosent høyere enn i juni 2016.

– Norsk natur er en unik råvare, og så er reiselivsbedriftene svært flinke til å lage godt organiserte og lett bookbare aktiviteter som både nordmenn og utlendinger er villige til å betale for, sier Krohn Devold om årsakene til veksten.

Størst vekst var det fra Asia i juni. Asiatene noterte seg for 201.911 overnattinger på norske hoteller i den første sommermåneden. Det er en økning på 23 prosent fra juni i fjor, viser SSBs tall.

Sør- og Vestlandet utmerker seg som landsdelene med størst vekst i hotellovernattinger i juni.

I første halvår i år har det vært totalt 10,5 millioner hotellovernattinger. Dette er en økning på to prosent fra første halvår i 2016.