Reise

Ny kåring:

De ti kuleste nabolagene i verden

Business Bay - Foto - Scanpix

Business Bay - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
6. september 2017 - 10.32

Lonely Planet har kåret verdens kuleste nabolag. Dessverre nådde ingen norske nabolag topp ti på listen. Men våre gode naboer i sør kan være fornøyde, ettersom Vesterbro i København stikker av med fjerdeplassen, melder Business Insider.

- Takket være dets fargerike historie og til tross for dets økende popularitet, har Københavns kuleste nabolag klart å bevare sin sjarm. Her finner du noen av verdens best gatekunstnere, det er fullt av små butikker, gatemarkeder, restauranter og barer, skriver Lonely Planet. 

Globetrotter Gunnar Garfors har besøkt alle verdens land og er ikke stor fan av listesaker, men akkurat denne likte han godt, skriver Aftensposten.

– Knalliste fra LP. Det er den type lokalkunnskap reising dreier seg om. Å komme seg vekk fra turistfellene og køståing, og heller drikke kaffe med lokale mennesker og utforske nye og relativt ukjente nabolag, garanterer gode minner og originale opplevelser, sier Garfors til avisen.

– Seongsu-dong, Vesterbro, Tooting og Frelard er kanonbra og bidrar til å gjøre Seoul, København, London og Seattle til verdens beste byer og mine favoritter, legger han til.

Her er hele listen: 

1. Borgo San Frediano, Firenze, Italia

2. Seongsu-dong, Seoul, Sør-Korea

3. Triangelet, Lisboa, Portugal

4. Vesterbro, København, Danmark

5. Sunset Park, New York

6. Botafogo, Rio de Janeiro, Brasil

7. Frelard, Seattle

8. Business Bay, Dubai, De forente arabiske emirater

9. Damansara Heights, Kuala Lumpur, Malaysia

10. Tooting, London