Reise

SAS kan bli rammet av streik

Partene i SAS-konflikten møtes til mekling lørdag i et forsøk på å unngå streik.

Artikkel av: NTB
8. september 2017 - 14.22

LO-forbundet Norske SAS-flygeres forening og Parat-foreningen SAS Norge mekler på vegne av pilotene, med SAS som motpart.

Lykkes det ikke, blir det streik fra mandag morgen. I første omgang vil kun to piloter tatt ut: Én fra flygerforeningen og én fra Parat. Men planer for opptrapping er allerede lagt, opplyser forhandlingsleder Jens Lippestad til LO-Aktuelt.

Det er arbeidsavtalen som er hovedstridstema. Pilotene krever større forutsigbarhet i turnusplaner. Hyppighet av helgevakter er også et tema.

– I dag har pilotene krav på fri én helg i måneden. Vi ønsker å gjøre om det til fri annenhver helg for halvparten av pilotene, mens den andre halvdelen jobber i en fast turnus som ikke blir påvirket av dette. De jobber litt mer enn annenhver helg, sier Jens Lippestad.

Pilotene risikerer å jobbe sju helger på rad innenfor dagens avtale. Lippestad sier pilotene ikke har noen krav for å redusere arbeidstiden.

Pressekontakt Tonje Sund i SAS vil ikke kommentere meklingen, men sier til LO-Aktuelt at de har store ambisjoner om å unngå konflikt.

(©NTB)