Reise

Trumps luksushotell kan bli rammet av orkanen

Donald Trump har skrytt av at hans luksushotell i Florida, Mar-a-Largo, kan motstå enhver storm. Men nå kan uværet også ramme Trumps alternative presidentbolig.

Donald Trump. AP Photo

Donald Trump. AP Photo

Artikkel av: Øystein Byberg
8. september 2017 - 13.30

– Det er det sikreste stedet i verden mot en orkan, har Trumps mangeårige butler, Anthony Senecal, uttalt til nyhetsbyrået AP.

Meteorologer har beregnet at ekstremværet Irma kan ramme Florida lørdag kveld lokal tid med voldsom kraft. De har også opplyst at det ikke er den kraftige vinden som utgjør den største trusselen mot Palm Beach, der Mar-a-Largo ligger, men bølgene som vil skylle land.

De kan i verste fall bli 2,4 meter høyere enn hva som er vanlig, noe som ifølge nyhetsbyrået AP kan ramme de lavest liggende delene av Trumps hotell og feriebolig.

Den amerikanske presidenten har allerede fått merke styrken i det som er den kraftigste orkanen som noensinne er registrert i Atlanterhavet.

På St. Martin i Karibia eier han en eiendom verdt 17 millioner dollar, Le Chateau des Palmers.

Ifølge franske myndigheter er nesten hele den delen der Trumps eiendom ligger, ødelagt, ifølge nyhetsbyrået AFP. Selv de fire mest orkansikre eiendommene er ødelagt.

Mens den ene delen av øya er fransk, er den andre nederlandsk. Verken franske eller nederlandske myndigheter har så langt gitt opplysninger om hvordan det har gått med Trumps eiendom, og de hadde fredag ennå ikke oversikt over ødeleggelsene.

Eksperter setter orkanens styrke i sammenheng med den globale oppvarmingen.

Trump besluttet tidligere i år å trekke USA fra den globale klimaavtalen som verdens land ble enige om i Paris i desember 2015.

(©NTB)