Reise

Så mye vil vi bruke på reiser i 2018

Reiselysten holder seg høy og stabil, mens vi på feriebudsjettet strammer litt inn.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
9. januar 2018 - 14.32

- Det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser og ferieturer her hjemme i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge. 

Feriebudsjettet er derimot noe nedjustert fra samme tid i fjor, fra et gjennomsnitt på 41.850 kroner per husstand til 39.250 kroner i år, viser ferske tall fra Virke Reises befolkningsundersøkelse. 

Spania er favoritten

72 prosent planlegger sommerferie i 2018, der 62 prosent oppgir at de skal en tur til utlandet. Spania utpeker seg som sommerferiefavoritten, der 34 prosent av de som skal til utlandet oppgir at det er hit de planlegger å reise. Tett etter følger Hellas med 23 prosent.

Bruker helgene 

8 av 10 oppgir at de vil ta minst en helgetur i løpet av året. 58 prosent planlegger minst en helgetur til utlandet, og da gjerne til storbyer i Europa. Helgeturer til private hytter er fortsatt populært, men vi ser også en liten økning i antall personer som planlegger helgeturer til hoteller og utleiehytter i Norge. 

- 43 prosent sier at de vil ta tre eller flere helgeturer i Norge i 2018. Folk har blitt flinke til å benytte helgene til å nyte Norge og ta i bruk både kulturtilbud og natur. Vi ser også at det å dyrke personlige interesser på ferieturer holder seg stabilt høyt, sier Line Endresen Normann.