Reise

De 10 mest populære reisemålene

Årets mai var den varmeste som noen gang er registrert, ifølge meteorologisk institutt. Parallelt med at varmen steg, sank prisene til varmere strøk.

Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix

Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
6. juni 2018 - 12.26

Restplass.no har sett på hvilke reisemål som var de mest populære den siste måneden.

- Det varme mai-været satte naturlig nok en demper på reiselysten, forteller Ruth Elin Simonsen, informasjonsansvarlig hos restplass.no, ifølge en pressemelding.

Men helt stopp i trafikken var det ikke. 

For prisjegerne var mai en festmåned,og for de som kunne reise på kort varsel, var det mulig å gjøre sydenkupp på pakketurer med både fly og hotell inkludert i en hel uke for rundt 1000-lappen.

- Totalt hadde vi nedgang i mai sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig var det noen reisemål som solgte bedre. Barcelona, Kroatia, Antalya i Tyrkia og Gdansk var blant de reisemålene som tross det varme været hadde flere bestillinger enn året før, sier Simonsen. 

Topp 10 reisemål bestilt via restplass.no i mai:

1. Kreta

2. Rhodos

3. Mallorca

4. Bulgaria

5. Kroatia

6. Gran Canaria

7. Antalya

8. Costa del Sol + Kypros

9. Gdansk

10. Barcelona

- På tross av at salget gikk ned sammenlignet med i fjor var det likevel Kreta, Rhodos og Mallorca som toppet sydenstatistikken i mai. Vi vet jo at somrene i Norge er ustabile, så at folk velger å sikre seg pent vær i sommerferien er lett å forstå, sier Simonsen.