Reise

If advarer mot tyver med bedøvende gass

If Skadeforsikring advarer ferierende i utlandet. Ifølge forsikringsselskapet blir det hvert år innrapportert tilfeller der tyver bruker bedøvende gass.

Foto: rontav / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: rontav / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
17. juni 2018 - 08.49

Jon Berge, informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, sier til NRK at Frankrike og Spania er landene i Europa der innbruddsmetoden brukes hyppigst.

– Det skjer mange ganger hvert år. Det gjelder både dem som leier og dem som eier feriehus i utlandet. I tillegg er bobiler spesielt utsatt. Slike innbrudd skjer i Sverige og sørover. Hyppigheten øker jo lenger sør i Europa man kommer, sier Berge til kanalen.

Berge råder reisende til å skaffe seg en narkosegassvarsler.

– Da vil en få et kraftig lydsignal hvis det skulle komme gass inn i huset. Man kan ikke verne seg 100 prosent mot slike saker, men man kan komme godt på vei med en narkosegassvarsler, sier Jon Berge til NRK.

Innbrudd der gass er blitt brukt har også forekommet i Norge. I 2015 gikk Norges Automobil-Forbund (NAF) ut med en advarsel til campingturister.

– De fleste tilfellene av slike tyverier skjer imidlertid ikke på campingplasser, men på parkeringsplasser og rasteplasser langs veien, sa Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

(©NTB)